U bent hier

Virtuele infosessie op 4 mei 'Circular Innovation Competition': Israëlische bedrijven zoeken oplossingen voor milieu-uitdagingen

Op 4 mei 2021 gaat de eerste 'Competitie voor Circulaire Innovatie' van start in Israël. Deze competitie wordt afgetrapt met een online event waarin specialisten op het gebied van circulaire economie in gesprek gaan over innovatie en samenwerking voor circulaire economie in Israël en ook daarbuiten.

We weten vandaag dat circulaire economie een veelbelovende manier is om grote milieu-uitdagingen op te lossen. Maar ook één die uitdagingen biedt voor veel sectoren. Om u te helpen bij het vinden van een manier om deze uitdagingen aan te pakken, wordt op 4 mei dit nieuw initiatief in Israël gelanceerd, gesponsord door Flanders Investment & Trade. 

Israëlische en multinational bedrijven presenteren de meest urgente uitdagingen die door de bedrijven geïdentificeerd zijn. Onder de deelnemende bedrijven zijn Dow, HP Indigo, P&G, Intel, Unilever, Netafim, Strauss, Toyota. 

Vlaamse bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor hun circulaire economie-uitdagingen, vinden via de 'Circular Innovation Competition' de kans om toegang te krijgen tot bedrijven met mogelijke toepassingen. De uiterste datum voor het indienen van een uitdaging (vraag om innovatieve oplossingen) is 15 juni 2021. Voor meer details gelieve contact op te nemen met FIT Tel Aviv.

Ondernemers, academici, creatievelingen met ideeën worden uitgenodigd om innovatieve oplossingen voor te stellen. Dit is een gelegenheid voor Vlaamse bedrijven om in contact te komen met grote spelers in diverse sectoren. De winnende oplossingen zullen geselecteerd en gepresenteerd worden tijdens een afsluitend event in september 2021. Oplossingen voor alle uitdagingen kunnen ingediend worden tussen 15 juni en 31 augustus 2021.  

Voor de details, ga naar de website, schrijft u in en kies een van de uitdagingen waarvoor u een oplossing wilt voorleggen.

De wedstrijd wordt op 4 mei gelanceerd tijdens een virtuele infosessie, waar internationale leiders op dit gebied praten over het potentieel voor circulaire innovatie in Israël en daarbuiten. Er wordt informatie gedeeld over hoe bedrijven kunnen deelnemen aan deze circulaire innovatiewedstrijd en de uitdagingen van de bedrijven kunnen aangaan.  

Programma op 4 mei: 

17:00 - 17:15 

  • Mr. Yochai Gafni, President of Dow Israel and Chair of AMCHAM Circular Economy Forum 
  • Mr. Jonathan Shrier, Chargé d’Affaires, U.S. Embassy in Jerusalem 
  • Dr. Naomi Beck, Deputy Director General for Strategy & International Affairs at the Council for Higher Education 

17:15 - 17:35: 

  • Dow , HP, and Intel's circular economy leaders discussing their innovation and collaboration roadmaps to achieve a circular economy 
  • Dr. Michael Witt, Corporate Director, EH&S, Dow 
  • Adam Schafer, Director supply chain sustainability, Intel 
  • Tom Frederick , Print Product Stewardship, HP 

17:35 - 17:55:

  • Revealing the circular challenges of Israel's leading companies - launch of the competition and the circular innovation platform 
Praktisch
  1. Geïnteresseerde kunnen zich hier registeren voor de infosessie van 4 mei. Kun je niet deelnemen aan de infosessie, meld je dan toch aan, dan ontvang je de opname!
  2. Meer informatie: zie hier.  
  3. Heeft u een uitdaging die u zou willen presenteren op het platform in samenwerking met Flanders Investment & Trade? Meld u dan aan via het formulier hier.  
  4. Voor meer info aarzel niet om het kantoor van Flanders Investment & Trade in Israël te contacteren. 
  5. LinkedIn pagina: zie hier
22 april 2021