U bent hier

Cijfers bevestigen: de virtuele Exportbeurs 2021 was een inzichtrijk en interactief succes

Voor het eerst in de geschiedenis van Flanders Investment & Trade (FIT) ging de Exportbeurs van 9 tot en met 11 februari 2021 volledig virtueel – en het was meteen raak. Zo kreeg de driedaagse beurs 1.884 unieke bezoekers uit 91 landen over de digitale vloer. Samen goed voor net geen 100.000 paginabezoeken op het platform.

Maar ook wat kennis delen en netwerken betreft, tonen de cijfers dat de Exportbeurs in virtuele vorm weet te overtuigen. Ook de doelstelling om zakelijke kansen voor Vlaamse exportbedrijven en kandidaat-exporteurs te creëren, blijft virtueel overeind. Met dank aan de wisselwerking tussen alle aanwezigen: beursbezoekers, landenexperten, exposanten, gastsprekers en het binnenlandse FIT-netwerk.
 

Goed gesmaakte seminaries

Op de catering na konden bezoekers het vertrouwde succesrecept van de Exportbeurs drie dagen lang in virtuele vorm ontdekken. Beursstanden, seminaries, b2b-afspraken met exposanten en landenexperten, netwerken à volonté … Er was voor elk wat wils.

Zo brachten de digitale seminariezalen heel wat volk op de been. In totaal klokten de Exportbeursseminaries af op 4.368 deelnemers, of gemiddeld 104 per seminariesessie.

Vooral deze thema’s waren de smaakmakers:

  • subsidies voor internationaal ondernemers;
  • export en douane;
  • groeien door netwerken met Duitse zakenpartners;
  • de wereld veroveren met een start-up;
  • zakendoen met veranderend China;
  • vakbeurzen in het tijdperk na COVID;
  • het EU-VK-handelsakkoord;
  • de verpakkingswetgeving in Duitsland.

U kan alle seminaries herbekijken.
 

Interactie bij de vleet

Maar ook de talrijke interactiemogelijkheden op de virtuele beurs vormden een belangrijke bron van kennis en inzichten. Zo boekten Vlaamse exportbedrijven en kandidaat-exporteurs over de drie beursdagen heen maar liefst 1.835 b2b-afspraken via videocall, waarvan:

  • 1.490 meetings met landenexperten; en
  • 345 afspraken met exposanten van een van de 42 beursstanden.

Verder gonsde het tijdens de Exportbeurs van de interactie in het virtuele ‘Netwerkcafé’. Daar wisselden bezoekers, exposanten, experten en andere FIT-medewerkers ruim 6.000 persoonlijke berichten uit in privéchats, groepsconversaties en thematische chatkamers.
 

Tot de volgende!

Of de volgende editie van de Exportbeurs opnieuw voor de volle 100% de virtuele toer opgaat, is nog af te wachten. Wat wel al vaststaat is wanneer die er komt. Zet alvast 21, 22 en 23 juni 2022 in uw agenda. Want dan verwelkomen we u graag opnieuw voor een portie inzichten, inspiratie en interactie.

17 februari 2021