U bent hier

CIBUS 2016 - Parma

Van 9 t.e.m. 12 mei 2016 vond het tweejaarlijks voedingssalon 'CIBUS 2016' plaats te Parma. Het salon is in de loop der jaren echter uitgegroeid van een internationale beurs met een groot aantal buitenlandse collectiviteiten en exposanten, tot een onderonsje van Italiaanse exposanten om de 'Made in Italy' voedingswaren uit te dragen. Op de 3.000 exposanten, waren slechts 77 buitenlandse bedrijven aanwezig, hoofdzakelijk uit Spanje, Frankrijk en Duitsland. Het salon werd bezocht door 72.000 bezoekers waarvan 16.000 buitenlandse en 2.200 top buyers. Het merendeel van de top buyers waren Italianen, maar de buitenlandse buyers waren wel kwaliteitsvol, cfr. Wal Mart dat het salon voor de eerste maal bezocht. Uit gesprekken met enkele distributeurs van Vlaamse producten bleek dat zij het voedingssalon 'Tuttofood' internationaler vinden. (Tuttofood heeft plaats tijdens de onpare jaren in Milaan).

Luigi Scordamaglia, president van Federalimentare, de vakvereniging van de voedingsbedrijven, heeft duidelijk gezegd dat 'Cibus' zich meer en meer zal profileren als hét salon dat de typische Italiaanse food & beverage producten in Italië en de hele wereld zal uitdragen'.

Vanaf 2017 zal tijdens de onpare jaren (dus wanneer ook Tuttofood plaatsvindt) een 'lichtere' editie worden georganiseerd, nl. Cibus Connnect. Dit zou op vraag zijn van de Italiaanse voedingsbedrijven die, in het jaar van de belangrijke internationale voedingsbeurs 'ANUGA', nood hebben aan een salon dat zich volledig wijdt aan de 'Made in Italy' producten.

Het is dus afwachten geblazen om de impact van deze versnippering van voedingsbeurzen in de voedingssector te kennen.

1 augustus 2016