U bent hier

China International Import Expo

De 'China International Import Expo' (CIIE) is één van de meest toonaangevende beurzen voor Shanghai en omstreken. Het doel van de beurs is het promoten van de Chinese binnenlandse consumentenmarkt voor buitenlandse bedrijven om zo de consumptie te stimuleren.

De inaugurele editie van 2018 werd persoonlijk geopend door president Xi Jinping. De expo werd geacht als zijnde van voornamelijk symbolische waarde en was eerder op prestige gericht. De editie van 2019 werd ook geopend door de Chinese president en bezocht door de Franse president Emmanuel Macron. De editie van dat jaar trok 500.000 inschrijvingen, waarvan 6.000 uit het buitenland.

Anno 2022 is deze beurs nog steeds het evenement van het najaar in Shanghai en stonden de verschillende beurshallen vol met prestigieuze en grote standen. Heel wat grote internationale namen waren aanwezig. Er waren ook verschillende Chinese importeurs van Belgische producten aanwezig.

Elke hal had een eigen thema en was onderverdeeld in categorieën: uitrusting, automotive, lifestyle, voeding en landbouw, healthcare en dienstverlening. 

De volgende editie wordt voorzien in het najaar 2023. Dit is duidelijk een prestigebeurs zonder standaard standen en de deelnemende exposanten zijn vooral grote bedrijven. Het is ook geen traditionele commerciële beurs maar eerder een plaats om aan het Chinese publiek te tonen dat men aanwezig is (of wil zijn) op de Chinese markt. 

8 november 2022