U bent hier

Chili lanceert aanbestedingen voor concessies ter waarde van 4,7 miljard dollar

Het Chileense ministerie van Openbare Werken (MOP) heeft zijn streefcijfer voor concessieaanbestedingen dit jaar verhoogd tot 4,7 miljard US$, met contracten voor 16 projecten waarvoor men kan intekenen.

Snelwegen, ringwegen, ziekenhuizen, luchthavens, kabelbanen en heraanbestedingen voor gevangenissen, openbare gebouwen en het overdekte stadion O'Higgins Park: dit zijn enkele van de vele projecten in het vijfjarenplan van concessies 2021-2025 ter waarde van meer dan 15 miljard US$ opgesteld door het Chileense MOP.  Volgens het ministerie omvatten deze projecten een aanzienlijk aantal voorbereidende studies die het mogelijk zullen maken om dit jaar aanbestedingsprocedures ter waarde van 4,7 miljard US$ op te starten. Verwacht wordt dat de projecten tijdens de volgende regeringsperiode zullen worden voortgezet.

Volgens het MOP betekent dit vijfjarenplan een verandering ten opzichte van de afgelopen 10 à 12 jaar, waarin Chili jaarlijks voor gemiddeld 750 miljoen US$ aan concessieaanbestedingen promootte.

Meer informatie vindt u op:

6 april 2021

Bijkomende informatie

Projects for 2021-2022 (PDF – 236 kB)