U bent hier

Buyer Point 2019 - Milaan

Op dinsdag 14 mei vond een internationaal seminarie plaats dat voorbehouden was aan de exposanten en specifiek gericht was op de mogelijkheden voor de ‘made in Italy’ bedrijven op de Belgische en Oekraïense markten. Aan de 280 aanwezige deelnemers werd de werking van de Vlaamse/Belgische markt van de doe-het-zelf-sector uitgelegd. 

De exposanten waren voornamelijk producenten van ijzerwaren, gereedschappen en tuinuitrusting voor de sectoren van de DIY en tuincentra. 

Woensdag 15 mei was voorbehouden aan de b2b-contacten tussen de 128 exposanten en de meer dan 450 aanwezige aankopers, waarvan 120 buitenlandse. 

Het concecpt van ‘Buyer Point’ is niet dat van de klassieke vakbeurs, maar is gericht op het creëren van ‘one-to-one' ontmoetingen die vooraf online vastgelegd worden tussen producenten en de door de organisatoren geselecteerde en uitgenodigde topaankopers.  De organisatoren hadden de belangrijkste aankopers uit onze drie regio’s uitgenodigd naar Milaan, zowel uit de klassieke DIY-sector als de aankopers uit de vakhandel en de tuinsector. 

Voor Vlaamse fabrikanten/toeleveranciers aan de groot- en georganiseerde distributie uit deze specifieke sectoren biedt een deelname aan ‘Buyer Point’ als exposant de mogelijkheid om op zeer korte tijd de belangrijkste Italiaanse en buitenlandse aankopers te ontmoeten. Dit kan zowel door de klassieke ontmoeting op de stand van het bedrijf als tijdens de b2b-afspraken die de aankopers vooraf kunnen aanvragen en die doorgaan in de grote aankoperslounge. Deze afspraken duren niet langer dan 20 minuten en, indien nodig, kunnen de bedrijven beroep doen op gesprekstolken.

Bijkomende info m.b.t. het event is beschikbaar op de website. Contactpersoon voor deelname als exposant is Carlo Sangalli: carlo.sangalli@netcollins.com

20 mei 2019