U bent hier

Business Regulations Guide Asia Pacific

De International Bar Association IBA publiceerde in september 2020 de eerste editie van het handboek “Doing Business in Asia Pacific: Business regulations”. Het gaat om een uitgebreide studie over onderwerpen die buitenlandse investeerders aanbelangen. Elf landen komen apart aan bod: Australië, China, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Singapore, Zuid-Korea, de Filipijnen en Vietnam.

Het handboek behandelt per land thema’s zoals business & corporate structures, M&A, buitenlandse investeringen, herstructuringen & insolventie, tewerkstelling, belastingen, intellectuele eigendom, privacywetten, geschillenbeslechting …

Hoewel Asia Pacific één van de belangrijkste en sterkste groeiregio’s is in de wereld worden buitenlandse investeerders er geconfronteerd met talrijke uitdagingen die onder meer te maken hebben met culturele diversiteit, gebrek aan kennis van de lokale wettelijke systemen, de ontwikkelingsgraad en implementatie van lokale wetgeving, de geopolitieke situatie. Vandaar dit handboek, dat werd gemaakt door een netwerk van juridische experts binnen het Asia Pacific Regional Forum in de schoot van IBA. Deze experts zijn actief in diverse rechtsgebieden en zijn op de hoogte van juridische zakelijke ontwikkelingen in de regio.

U kan de volledige studie (530 pagina’s) of het hoofdstuk per land downloaden via de volgende link.

6 oktober 2020