U bent hier

Business Forum EU-Niger

Op 7 en 8 februari vindt in Niamey het eerste Business Forum EU-Niger plaats. De voorzichtig positieve economische ontwikkelingen in het land maken dat er voor Belgische bedrijven misschien wel opportuniteiten te ontdekken zijn.

De doelstellingen van het forum zijn:

  • Uitwisseling van informatie over het ontwikkelings- en investeringspotentieel in Niger vergemakkelijken in volgende 5 prioritaire sectoren:
  1. waardenketens in de landbouw
  2. energie & mijnbouw
  3. ambachtelijke sector & toerisme
  4. infrastructuur
  5. nieuwe technologieën en communicatie
  • bevorderen van directe contacten tussen Nigerese en Europese privébedrijven met het oog op investeringen en zakenovereenkomsten; er zal hiervoor mogelijkheid worden gegeven om ook fysieke b2b- en b2g-bijeenkomsten te organiseren
  • dialogeren om het ondernemingsklimaat in Niger te verrijken en het handelsverkeer tussen Niger en de EU-landen te vergemakkelijken.


Tijdens de twee dagen zullen de verschillende sessies ook via videoconferentie online worden uitgezonden en zal er een tentoonstellingsruimte zijn voor Nigerese, Europese en Afrikaanse bedrijven; ook vertegenwoordigers van donoren, lidstaten van de Europese Unie (EU) en Nigerese ministeries zullen hier een stand hebben.

De organisatoren rekenen op een 200-tal fysiek aanwezige deelnemers waaronder zowel Nigerese, als Afrikaanse en Europese ondernemers, investeerders, overheidsambtenaren, bankiers, maatschappelijke actoren en de media. 

Voor wie geïnteresseerd is maar niet fysiek aanwezig kan zijn, bestaat de mogelijkheid om virtueel deel te nemen aan de b2b- en b2g-sessies.

18 januari 2023

Bijkomende informatie