U bent hier

Budapest Water Summit 2019

In de loop van de drie dagen namen meer dan tachtig sprekers deel aan tien plenaire sessies, en in het kader van het evenement waren er nog eens zestien nevenevenementen met het centrale waterthema te bezoeken. De tien sessies omvatten problemen zoals de mogelijkheden om watercrisissen te voorkomen, de kosten van een potentiële crisis, de achtergrond van massamigratie veroorzaakt door watergerelateerde problemen, kansen voor meer investeringen in de watersector, technologische innovaties, evenals wetenschappelijke oplossingen en toepassingsgebieden.

Het evenement werd bijgewoond door meer dan 2400 gasten uit 118 landen over de hele wereld, met inbegrip van de premier van Cambodja, 28 ministers, 6 vice-ministers en 5 staatssecretarissen. Bovendien waren er ook veel internationale organisaties en zes multilaterale ontwikkelingsbanken vertegenwoordigd op managementniveau, waaronder de president van de Aziatische Investeringsbank voor infrastructuur.

Als onderdeel van de topconferentie hebben op de 'Digital and Nature-Based Sustainable Solutions Expo' (BWS 2019 Expo) meer dan 30 exposanten uit de Hongaarse waterindustrie hun innovatieve oplossingen gepresenteerd voor het beheer van watercrisissen. In het kader van de exhibitie werden bijna 150 zakelijke bijeenkomsten gehouden tussen in totaal 96 Hongaarse en buitenlandse bedrijven. De tweede en derde dag van het evenement waren open voor het publiek zonder voorafgaande registratie en ontvingen bijna 1.000 bezoekers.

Tijdens het belangrijkste diplomatieke evenement van het jaar werden bijna 130 bilaterale bijeenkomsten gehouden tussen hooggeplaatste vertegenwoordigers. Bovendien zijn verschillende memoranda van overeenstemming over samenwerking op het gebied van water ondertekend, onder meer met Cyprus, Thailand, Zuid-Afrika en Kaapverdië. Bovendien werd 'Water Impact Fund', het eerste Europese waterfonds gelanceerd met een startkapitaal van HUF 5 miljard onder beheer van Susterra Capital Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. Het fonds telt ook een investering van MFB Invest Zrt., lid van de Hungarian Development Bank Group. Dankzij een in de marge van het evenement ondertekende overeenkomst verplaatst het Global Green Growth Institute zijn Europese hoofdkantoor van Londen naar Boedapest.

Een van de uitstekende resultaten van de bijeenkomst is een document met de titel 'Budapest Appeal', samengesteld door het International Program and Drafting Committee dat uitdagingen voor waterveiligheid identificeert en concrete aanbevelingen en oplossingen voor de internationale gemeenschap schetst en suggereert dat deze worden besproken op relevante internationale fora, waaronder het Raamverdrag Klimaatverandering (UNFCCC), het Wereld Water Forum 2021 en het Hoge VN-niveau politiek forum over duurzame ontwikkeling (HLPF).

De bijgevoegde pdf bevat een samenvatting van de Hongaarse waterindustrie.

14 november 2019

Bijkomende informatie

Waterindustrie in Hongarije.pdf (PDF – 557 kB)