U bent hier

Braziliaanse overheid faciliteert participatie van buitenlandse bedrijven aan openbare aanbestedingen

Voortaan kunnen ook buitenlandse bedrijven zonder een representatie in Brazilië en CNPJ (vergelijkbaar met een nationaal btw-nummer) deelnemen aan federale openbare aanbestedingen. Ook de voor te leggen documenten mogen in eerste instantie vrij vertaald worden. Pas wanneer het bedrijf de opdracht wint, zal er een officiële vertaling geëist worden.

Ook vroeger konden buitenlandse bedrijven al deelnemen aan openbare aanbestedingen, maar dit werd bemoeilijkt door een aantal procedures. Door het vereenvoudigen van het deelnameproces hoopt de overheid meer technologische en goedkopere diensten en producten aan te kunnen kopen voor de openbare administratie.

Ook het online systeem SICAF zal binnenkort een Engelse versie krijgen en registratie zonder CNPJ zal mogelijk worden. Bedrijven in het buitenland kunnen zich registreren in dit systeem en via een digitale weg meedingen naar overheidsopdrachten. De geüploade informatie van het bedrijf zal geldig blijven gedurende 1 jaar. In die periode kan een bedrijf de concurrentie voor verschillende online geplaatste opdrachten digitaal aangaan, zonder dat deze documenten telkens opnieuw moeten gepresenteerd worden. 

7 november 2019