U bent hier

Brazilië schrapt vergunningsplicht voor invoer van 210 producten

Het Braziliaanse Secretariaat van Buitenlandse Handel neemt deze maatregel om zo tijd en kosten te verminderen voor importbedrijven. De handel van de items waarvoor nu geen invoervergunning meer nodig is, is goed voor bijna US$ 6 miljard per jaar.

In 2019 werden voor deze producten nog 159.000 automatische licenties en 111.000 niet-automatische licenties uitgereikt. Met de vrijstelling van deze processen, besparen de Braziliaanse invoerders nu in het totaal meer dan 23 miljoen Braziliaanse Reais die voorheen betaald moesten worden voor het verkrijgen van deze documenten.

Het initiatief kadert in de richtlijn van de Braziliaanse overheid om de bureaucratie te verminderen, het ondernemingsklimaat te verbeteren en buitenlandse handelsoperaties efficiënter te laten verlopen.

De producten waarvoor nu geen licenties meer nodig zijn beperken zich niet tot een bepaalde groep. Deze gaan van bevroren aardappelen (NCM 2004.10.00) tot ethylacetaat (NCM 2915.31.00). De volledige lijsten van de producten en hun HS-codes die onder de nieuwe maatregel vallen, kan u raadplegen via onderstaande links:

We willen er echter wel op wijzen dat deze maatregel geen invloed heeft op de invoertaksen op deze producten.  

18 september 2020