U bent hier

Brazilië: "Profile of the pharmaceutical industry 2022"

Sindusfarma, de sector- en lobbyorganisatie van de farma-industrie in Brazilië, maakte een rapport “Profile of the pharmaceutical industry 2022” waarin ze de belangrijkste uitdagingen oplijst waarmee de sector in Brazilië wordt geconfronteerd.

De Braziliaanse geneesmiddelenmarkt is de belangrijkste in Latijns-America, vóór die in Mexico, Colombia en Argentinië. De sector verhandelde in 2021 voor 15,6 miljard € aan geneesmiddelen, telt 349 bedrijven waaronder een derde multinationals, geeft werk aan 90.000 mensen en is goed voor een indirecte tewerkstelling van 800.000 jobs.

Het rapport lijst een aantal pijnpunten en uitdagingen op waarmee de sector wordt geconfronteerd zoals de strenge prijscontroles en de hoge belastingdruk op geneesmiddelen voor menselijk gebruik (één van de hoogste ter wereld, goed voor gemiddeld 31,3% van de consumentenprijs). Er is ook een roep naar meer gesubsidieerde overheidsfinanciering in dit segment, omdat het risico bij onderzoek groot is en het resultaat onzeker; kortere procedures voor het analyseren en goedkeuren van patenten en een grotere toegang tot geneesmiddelen in Brazilië die nog altijd te beperkt is ondanks de prijscontroles en bijvoorbeeld het populaire “apotheekprogramma”.

U kan het document vinden op de website van Sindusfarma.

20 december 2022