U bent hier

Bouwbeurs For Pasiv in Praag

De 7de editie van de beurs 'For Pasiv' vond plaats in Praag van 7 tot 9 februari. Deze beurs legt zich toe op lage-energiegebouwen en passieve huizen. Dit jaar was het thema 'Gezond en comfortabel wonen'. Al vanaf zijn eerste editie in 2013 loopt deze beurs samen met de bouwbeurs 'Střechy(Roofs)' en de eveneens gespecialiseerde beurs 'For Wood'.

Het is een bescheiden (169 exposanten), maar zeer gespecialiseerde beurs, waar de bekendste en grootste producenten en distributeurs uit de sector op aanwezig zijn. De grootste bouwbeurzen in Tsjechië zijn For Arch (eveneens in Praag, in september) en IBF (in april, in Brno). De tentoonstellingsruimte was verspreid over 5 hallen, waarbij er werd naar gestreefd om de firma’s zo veel mogelijk per productgroep te plaatsen. Dit jaar werd de capaciteit vergroot met meer dan 1600 m² omwille van de annulering van de beurzen 'Moderne verwarming' en 'Houten gebouwen' van een concurrerende beurzenorganisator in Holešovice, Praag. Alle beurzen spitsen zich toe op het besparen van energiekosten.

De beurs ‘Roofs Praha' is gefocust op dragende daksystemen, dakbedekkingen en materialen (isolatie, roofing), en complementaire zaken (ramen, dakgoten, loft conversies, special tools). Dit met zowel diensten en nieuwe technologieën voor de bouw als voor renovatie.

De beurs 'For Wood' is geconcentreerd op houten gebouwen, houten materialen, houten producten en verwerkingstechnieken.

Tijdens de beurs waren er conferenties, seminaries en workshops, maar ook praktische demonstraties van verschillende bouwapplicaties en –technieken. De beurs gaf een goede indruk. De aandacht voor duurzaam bouwen blijft en wordt ook steeds toegankelijker voor het bredere publiek. Onder de exposanten vond men architecten, projectanten, constructeurs, energieconsultants, ventilatie en smarthome specialisten, maar ook specialisten voor subsidies en financieren.

Wat wel moet worden opgemerkt, is dat alle bekendste en grootste producenten aanwezig waren via hun Tsjechische vertegenwoordiging of partner. De beurs is wel interessant genoeg om te bezoeken, zeker als men een zicht wil krijgen op wie aanwezig is op de Tsjechische bouwmarkt en welke producten aanslaan bij het grote publiek.

20 februari 2019