U bent hier

Bouw van een nieuwe haven in Durrës: infomoment op 1 februari 2023

De plannen bevatten een nieuwe haven van Durrës in Porto Romano en twee droge havens in de Kosovaarse hoofdstad Pristina en in Noord-Macedonië, dit alles geïntegreerd met de Durrës-Pristina spoorverbinding. Naast het versterken van de samenwerking tussen de drie landen (Albanië, Kosovo en Noord-Macedonië) zal dit project naar verwachting Durrës veranderen in een van de belangrijkste strategische poorten van de mediterrane economie.

Binnenkort start de aanbesteding voor de eerste fase van de ontwikkeling van de nieuwe haveninfrastructuur die gebaseerd zal zijn op een Construct & Finance-benadering. Het zal vooral gaan om maritieme werken en haveninfrastructuur (baggerwerken, bouw van containerterminals, ...,). Royal Haskoning DHV en Abkons treden op als adviseur van de Albanese staat.

Om mogelijke geïnteresseerde partijen de kans te geven om meer informatie te krijgen over dit project en de toekomstige aanbestedingen, zal op woensdag 1 februari 2023 (16:00 CET) een pre-tender meeting georganiseerd worden in Tirana met deelname van overheidsfunctionarissen en belangrijke institutionele belanghebbenden. Daarnaast zal er een georganiseerd bezoek aan de site in Porto Romano plaatsvinden op de ochtend van 2 februari. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar BJ1800@project.rhdhv.com

Voor verdere informatie rond dit project kan u een mail sturen naar athens@fitagency.com

Bronnen:

Embassy of Belgium in Bulgaria

Government of Albania

25 januari 2023