U bent hier

Bouw- en interieurbeurs Mosbuild 2021: een schot in de roos

Van 30 maart tot 2 april 2021 vond opnieuw een volwaardige editie van de beurs Mosbuild plaats in Crocus Expo.

Mosbuild is de belangrijkste bouw-en interieurbeurs in Rusland en de grote opkomst dit jaar heeft dat opnieuw bewezen. Er waren ruim 77.000 bezoekers. 

Dit jaar vond Mosbuild plaats in drie paviljoenen met een totale oppervlakte van ruim 100.000 m². Onder de exposanten bevonden zich meer dan 150 producenten van bouwmaterialen, facades, vensters, dakbedekking en instrumenten, meer dan 80 producenten van sanitair en ruim 200 producenten van behang, keramische tegels, verf en vloerbedekking.

Er werd extra aandacht besteed aan keramiek met bedrijven zoals Italon, VITRA, Creto en Marazzi. Er waren gespecaliseerde bedrijven uit Rusland, Italië, Duitsland en India. Ook de venstertechnologie werd in de verf gezet met firma's zoals Veka, Rehau, Deceuninck, Kaleva en Exprof.

Het internationaal karakter van de beurs werd benadrukt door de aanwezigheid van 110 bedrijven uit Turkije, Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk en India. Ook een aantal Belgische bedrijven tekenden present. 

In totaal namen ongeveer 1.200 exposanten deel uit 22 landen (waaronder 120 nieuwkomers). 

Er waren heel wat seminaries waaronder het DIY-forum "De bouw-en interieurmarkt",  "De DIY sector - de nieuwe realiteit" en "Green Building 2021". De bekende designer Patricia Urquiola bracht een onlinepresentatie. 

Het viel verder op dat er deze keer relatief weinig Chinese exposanten waren. De laatste jaren was hun aandeel immers sterk toegenomen. 

De beurs verliep volgens de lopende COVID-19 maatregelen. Het dragen van mondmaskers was verplicht, het meten van de temperatuur bij het binnenkomen, ... Het is duidelijk dat afstand houden tijdens de beurs wel een grote uitdaging was.

Besluit: het publiek en de exposanten snakken naar persoonlijke contacten en men kan zelfs zeggen dat de beurs een boost gekregen heeft door haar afwezigheid in 2020. Een deelname in 2022 is dus zeker aan te raden.

De volgende editie vindt plaats van 29 maart tot 1 april 2022.

2 april 2021