U bent hier

Bologna Children's Book Fair - 2019

De beurs is ook dit jaar weer gegroeid zowel in aantal exposanten, 1.442 (1.390 in 2018) afkomstig uit meer dan 80 landen, als in aantal bezoekers, 28.946, +5% t.o.v. 2018 en een toename van 20% buitenlandse operatoren.

Voor de uitgevers en alle professionele operatoren uit de sector is dit de jaarlijkse internationale ontmoetingsplaats voor de uitwisseling van copyrights, om een analyse te maken van de 'state of the art' van de sector en te begrijpen welke de toekomstige trends zullen zijn op vlak van kinderliteratuur en illustratie.  

Gastland van deze editie was Zwitserland met o.a. de tentoonstelling van Zwitserse illustratoren ‘l’ABC della Svizzera’. In totaal werden tijdens de 4 beursdagen meer dan 250 conferenties en workshops georganiseerd.

Behalve de ‘Astrid Lindgren Memorial Award’ werden nog tal van andere internationale prijzen uitgereikt zoals de ‘BOP – Bologna Prize fort he Best Children’s Publisher of the Year’, de ‘BRAW – BolognaRagazzi Award’.

De voordrachten die plaatsgrepen in de verschillende Cafés, ‘Authors’, ‘Digital’, ‘Illustrators’ en ‘Translators’ werden ook dit jaar door vele toehoorders bijgewoond.
Zowel de exposanten als de bezoekers van het salon komen elk jaar met een goed gevulde agenda van vooraf gemaakte afspraken naar Bologna.

Samen met de kinderboekenbeurs vond eveneens de 12de editie van de ‘Bologna Licensing Trade Fair’ plaats (van 1 t.e.m. 3 april) die kon rekenen op meer dan 600 merken beschikbaar voor de Italiaanse, Zuid- en Oost-Europese markt.  

17 april 2019