U bent hier

Biotech Conferentie in Gent "The Immunity for Health"

De conferentie was een groot succes en heeft haar doel bereikt. De Vlaamse bedrijven en hun  partners uit de Visegrad-landen kwamen samen om hun activiteiten te promoten en om hun potentiële partners te vinden voor de toekomstige samenwerking.

De eerste dag van de conferentie richtte zich op actuele thema's verdeeld in thematische blokken zoals bijv. de huidige strategie van het ontwikkelen van vaccins voor mens en dier, of met welke manieren innovaties te stimuleren in de wereldwijde vaccins.

De tweede dag was bedoeld om zakelijke contacten vast te leggen en voor korte presentaties van bedrijven en instellingen. Elk Tsjechisch bedrijf had meerdere B2B´s die een goede basis kunnen vormen voor het investeren in Vlaanderen.

Combinatie van hoge investeringen in onderzoeksinfrastructuur door de EU en de groeiende start-up cultuur in de V4 landen kunnen leiden tot een vruchtbare samenwerking, vooral in combinatie met een rijp innovatieklimaat van Vlaanderen. De Tsjechische en Poolse Ambassadeur waren aanwezig en gaven korte introducties. 

De conferentie benadrukte de mogelijkheden voor samenwerking met de landen van V4.

8 november 2016