U bent hier

Beurs Worldfood Moskou

Worldfood vond plaats van 24 tot 27 september 2019, de 28ste keer in totaal maar voor de eerste keer in de Crocus Expohallen (http://eng.crocus-expo.ru/).

Volgende productgroepen waren op de beurs vertegenwoordigd: fruit en groenten, drank, diepvriesvoeding, vis en visproducten, vlees en kip, melk en melkproducten, thee en koffie, zoetwaren alsook natuurlijke en organische producten. Er waren in totaal 12 hoofdsectoren die thematisch verdeeld werden over 4 grote hallen.

In 2018 trok de beurs 30.710 bezoekers (een stijging van 5% ten opzichte van 2017) uit 98 landen. Ruim 64% van de bezoekers kwam uit de Moskou-regio en een elftal procent uit het buitenland. De editie van 2018 nam een beursoppervlakte in van 22.105 vierkante meter (+ 10% ten opzichte van 2017) en de 1.560 exposanten kwamen uit 65 landen. Er werden in de rand ook 25 seminaries georganiseerd.

In 2019 verhuisde de beurs naar Crocus Expo en er heerste wat ongerustheid over het effect dat dit zou hebben op het succes van de beurs. Uiteindelijk viel de editie van 2019 heel goed mee en waren de aanwezige Vlaamse exposanten tevreden. Er waren verschillende nationale paviljoenen zoals bijvoorbeeld uit Saoedi-Arabië, Azerbeidzjan, Algerije, Ethiopië, Indië, Kazachstan, Turkije, Zuid-Afrika, Thailand en andere.

Sommige landen zoals Nederland waren dan weer ondervertegenwoordigd. Zo was er maar 1 exposant uit Nederland aanwezig. Uit het Verenigd Koninkrijk stonden er amper twee exposanten op de beurs. De EU was in haar geheel minder vertegenwoordigd dan in de jaren voor het embargo (2014). Met 8 exposanten uit Vlaanderen kan gerust gezegd worden dat onze aanwezigheid meer dan behoorlijk was.

In totaal waren er in 2019 zo’n 1.762 exposanten uit 66 landen. Vele exposanten vonden dat de beurs overzichtelijker is geworden omdat de hallen op elkaar aansluiten wat in het Expocenter niet het geval was. De afstand tot het centrum was voor sommigen een minpunt maar de aanwezigheid van een metrostation op het beursterrein en een grote parking maakten veel goed.

Besluit:

Over het algemeen blijft Worldfood een belangrijke beurs, ongeacht de locatie, en is dit event nog steeds een goed middel om contacten te leggen met potentiële Russische importeurs.

26 september 2019