U bent hier

Beurs Heimtextil Russia

De beurs Heimtextil Russia vond plaats van 17 tot 19 september en bestond in 2019 ruim 21 jaar. Heimtextil is nog steeds de leidende textielbeurs in Rusland.

De editie van 2019 telde 213 exposanten en trok zo‘n 17.000 specialisten uit heel Rusland aan. Ruim 41% van de bezoekers gaf retail aan als sector en 40% design.

De productgroepen die aan bod kwamen, waren: textiel voor slaap- en badkamer, keukentextiel, raam- en muurdecoratie, digitale print op textiel, zonnewering, stoffen, tapijt- en vloerbedekking alsook meubelstoffen en leder.

Er waren exposanten uit 17 landen (20 in 2018) waaronder nationale paviljoenen van Duitsland, Turkije, China (met een enorme delegatie van 63 exposanten), Pakistan, Indië en Portugal.

Er waren geen Belgische exposanten wat gezien de traditie in textiel toch wel wat verwonderlijk is. Vlaanderen was in de jaren negentig en het begin van de jaren 2000 prominent aanwezig op textielbeurzen in Rusland maar deze trend lijkt voorbij te zijn. Nu zijn het China, Indië en Turkije die zich actief op Rusland richten.

Deze beurs mag dan wel de meest toonaangevende op haar gebied in Rusland zijn, toch is ze niet (meer) zo groot. Er werden met moeite twee hallen van het eerste paviljoen van Crocus Expo ingenomen waarbij een gedeelte van de hal zelfs leeg bleef. Ook het feit dat de tickets gratis online konden worden bekomen, was een teken aan de wand aangezien voor de meeste beurzen van Crocus Expo inkom gevraagd wordt.

De verdere evolutie van de beurs valt af te wachten aangezien er een zekere 'moeheid' valt te bespeuren en het niet duidelijk is in welke richting de beurs verder zal evolueren.

18 september 2019