U bent hier

België opnieuw met topdelegatie op 25e editie BIO International Convention

Van 4 tot en met 7 juni 2018 vindt in Boston (VS) de 25e editie plaats van BIO International Convention ’s werelds grootste conferentie voor de biotechindustrie. België behoort er al sinds 2011 tot de top 10 van internationale delegaties.

Ook dit jaar is de Belgische opkomst niet mis: 75 bedrijven en kennisinstellingen - 37 Vlaamse , 35 Waalse en 3 Brusselse - bewijzen er samen wat België voor de sector betekent. Diverse randactiviteiten zoals het “Belgian café” op 5 juni behoren tot de populairste evenementen tijdens het congres.

De Belgische deelname aan de Bio International Convention 2018 is de vrucht van een samenwerking tussen Flanders Investment & Trade, flanders.bio, lifetech.brussels, AWEX, Wallonia-Brussels International en BIOWIN, met de ondersteuning van Hub Brussels en BIO.be/essencia.

Vlaanderen @ BIO International Convention 2018 

De 37 Vlaamse ondernemingen en kennisinstellingen die afzakken naar Boston voor de conventie kunnen er naar hartenlust contacten leggen met meer dan 16.000 buitenlandse partners, onder andere via Bio One-on-One Partnering. Bovendien kunnen ze kennis opdoen tijdens enkele van de meer dan 1.500 sessies. 

Onze regio toont op de beurs aan een internationaal publiek wat de sterktes zijn van Vlaanderen voor de biofarma- en biotechnologiesector. Opvallend daarbij is de grote diversiteit van de aanwezige bedrijven en kennisinstellingen, actief in o.a. therapeutisch onderzoek, medische technologie, consulting & services, farma en R&D. 

Biotech schakelt versnelling hoger

De Vlaamse biotechindustrie is aan een opmars bezig. Dee sector doet het prima en beschikt over heel wat troeven (groot aantal innovatieve startups, internationaal erkende onderzoekscentra, sterke marktkapitalisatie, snelle erkenning van klinische proeven, …). De sector krijgt ook steeds meer erkenning in het buitenland, getuige het recente succes van het wetenschappelijke congres Knowledge for Growth (ICC Gent, 17 mei) en het feit dat een internationaal “Venture Capital” event als Bio Equity (14-16 mei) dit jaar voor het eerst naar Vlaanderen (Gent) is gekomen. 

Life sciences & health vormt ook één van de 5 versnellingen binnen ‘Vlaanderen Versnelt’, de internationaliseringsstrategie van de Vlaamse Regering. FIT coördineert de uitvoering van de strategie, oa in samenwerking met flanders.bio, de Vlaamse life sciences cluster en strategische partner van FIT. CEO van Flanders Investment & Trade Claire Tillekaerts: “Tegen midden 2019 ontwikkelt FIT samen met partners branding tools die de troeven van de sector internationaal nog sterker op de kaart zetten. Zo willen we Vlaamse bedrijven en kennisinstellingen gericht ondersteunen bij hun internationale activiteiten en nog meer buitenlandse investeringen naar Vlaanderen aantrekken. “

De BIO International Convention is een beurs om U tegen te zeggen: tijdens de vorige editie kwamen er zo’n 1.800 exposanten en 16.000 deelnemers uit 48 (!) staten van de VS en meer dan 70 landen samen, goed voor ruim 40.000 1-op-1 meetings. Elk jaar vindt het event op een andere locatie in de VS plaats. Dit jaar viert de conventie zijn 25e verjaardag in Boston, dat dankzij de aanwezigheid van een aantal wereldspelers als MassBIO, Harvard University en MIT , innoverende ziekenhuizen, R&D centra en durfkapitaal,  is uitgegroeid tot de belangrijkste biotech-cluster in de Verenigde Staten. 

4 juni 2018