U bent hier

ASEBIO, de Spaanse biotechorganisatie, publiceert nieuwste jaarboek

Het AseBio Report, dat sinds 2007 als de referentiepublicatie in de biotechnologiesector wordt beschouwd, wordt jaarlijks gepubliceerd door de Spaanse vereniging voor de bio-industrie om een momentopname te bieden van de biotechnologiesector in Spanje.

Zoals elk jaar geeft dit verslag een algemeen overzicht van de stand van zaken in de biotechnologiesector, met verschillende analyses van O&O-investeringen, de belangrijkste financiële operaties, de economische impact van de sector, het talent dat in de sector werkt en het biotechnologie-ecosysteem in Spanje, alsook studies over de perceptie van wetenschap en biotechnologie, en de wetenschappelijke en technologische productie gemeten in publicaties, patenten, en op de markt gebrachte producten en diensten.

Het verslag bevat de belangrijkste statistische gegevens over de ontwikkeling van de sector, verzameld door het Nationaal Instituut voor de Statistiek en geanalyseerd door AseBio. In 2020 hebben biotechbedrijven 70% meer producten en diensten op de markt gebracht en is Spanje achtste in de wereld geworden op het gebied van wetenschappelijke productie in de biotechnologie.

2020 was een jaar dat gekenmerkt werd door de gezondheidszorgcrisis COVID-19. Een jaar waarin biotechnologie als een essentiële activiteit werd gezien en waarin bedrijven tegen de klok in werkten om een oplossing voor de pandemie te vinden en zo hun veerkracht en reactievermogen toonden. Zo heeft 90% van de bedrijven ondanks de economische crisis tijdens de noodtoestand en de daaropvolgende maanden hun activiteit op peil weten te houden en hebben bijna alle bedrijven hun voltallige personeel in dienst kunnen houden.

Het 2020-verslag toont de inzet van de sector voor O&O. De laatste gegevens van het Spaanse Instituut voor de Statistiek (INE) laten een recordbedrag van 940 miljoen euro aan O&O-investeringen zien, goed voor 6% van alle Spaanse O&O-investeringen. Van dit totaal was meer dan 671 miljoen euro afkomstig van biotechbedrijven, die twee keer zoveel in O&O investeerden als tien jaar geleden.

U kunt het AseBio 2020-verslag hier downloaden en meer informatie over de presentatie krijgen op deze link

13 oktober 2021