U bent hier

Architect@Work Milaan 2018

Architect@Work is een event opgericht door Kortrijk XPO. Italië heeft al een 3de editie in Rome en andere Italiaanse steden achter de rug. Nu was het op 14 en 15 november 2018 de beurt aan Milaan, waarbij Rome officieel de fakkel doorgeeft. Dit event vond plaats in de mooie setting van MiCo van Mario Bellini met als constant thema ‘Licht’. Dit thema werd duidelijk geprojecteerd aan de hand van grote ‘Light boxes’ en de seminaries die er werden gegeven. Hierbij lag de focus vooral op de relaties tussen licht en materialen, architectuur, fotografie, … 

Er waren verschillende exposanten aanwezig, waaronder 4 Vlaamse, die ieder op hun beurt unieke multifunctionele concepten voorstelden aan de bezoekers. Opmerkelijk is ook dat iedere exposant een plaats verdiende op basis van innovatie.

Architect@work wil zichzelf met innovatie en het thema dat ze kiezen sterk in de kijker zetten. Licht speelt een belangrijke rol op vlak van design en kan een toegevoegde waarde bieden aan architectuur in het algemeen. De thema’s die bepaalde exposanten kiezen draaien vaak om de combinatie van gebruik van verschillende innovatieve producten.

16 november 2018