U bent hier

For Arch + For Interior 2021 - Praag

Tussen 21 en 25 september 2021 vond de 32ste editie van For Arch plaats in Praag. De beurs is het ontmoetingspunt voor bedrijven uit de bouw- en bouwmaterialensector die de Tsjechische markt (willen) bewerken. Dit jaar werd de beurs gelijktijdig georganiseerd met For Interiors. Meer dan 400 exposanten stelden, gespreid over 6 hallen, tentoon en bijna 34.000 vaklui brachten een bezoek. 

For Arch focust op bouwelementen, bouwmaterialen, elektrotechniek en veiligheid, verwarming, houtbouw, zwembaden en wellness. U vindt meer info over de beurs op https://forarch.cz/en/.

De sterk gestegen prijzen voor staal en isolatiematerialen (een verdubbeling ten opzichte van 2020) en sommige houtproducten (vaak meer dan een verdubbeling) waren hot topics op de beurs. Er zijn tekorten gesignaleerd aan bakstenen, bouwglas, isolatiemateriaal en panelen. Dit houdt natuurlijk verband met de aanzienlijk langere leveringstermijnen bij de producenten. De schaarste treft echter niet alle productsegmenten, zo is in Tsjechië bijvoorbeeld domotica- en smart buildingproducten of technologie niet getroffen.  

Deze beurseditie illustreerde duidelijk dat de sector en de interesse aan zowel vraag- als aanbodzijde aan het herstellen is, maar voorlopig wordt het precoronaniveau nog niet bereikt

Een beursbezoek voor Vlaamse bedrijven die de Tsjechische markt willen prospecteren, is zeker aan te raden. De volgende editie zal plaatsvinden tussen 20 en 24 september 2022. 

21 oktober 2021