U bent hier

All4pack 2018 - Parijse vakbeurs voor verpakkingen

All4pack Parijs 2018: deze professionele beurs vindt om de 2 jaar plaats en focust zich op de volgende producten: verpakking, verwerking, drukwerk en logistiek.

Actualiteiten, zoals regelgeving en milieueisen, Industry 4.0 voor verpakkingen, werden belicht. De beurs is kleiner van oppervlakte geworden en gekrompen naar 2 hallen. België met 40 bedrijven, waarvan 20 Vlaamse bedrijven, was goed vertegenwoordigd, zelfs zonder groepsstand. Bij een bezoek aan de Vlaamse standenhouders op de beurs, werd er gemeld tevreden te zijn over kwalitatieve contacten. De beurs is wel veel kleiner geworden en veel firma's denken te gaan deelnemen aan Interpack in Duitsland. Voor verpakkingsmachines werd ook de CFIA in Rennes als een goed professioneel trefpunt gezien.

Er kwamen in totaal 79.000 professionals naar de beurs, waaronder 1.350 exposanten en hun teams (In 2016 werden er nog 1500 exposanten gemeld op de website van de beurs). De statistieken van de vakbeurs melden een sterke internationale aanwezigheid op de eerste twee dagen: bijna 35% van de internationale bezoekers, waarvan 21% uit Afrika. 35% van de bezoekers kwam uit Ile-de-France en 65% uit alle andere Franse regio's. In totaal waren er meer dan 60 landen vertegenwoordigd waaronder de buitenlandse delegaties uit Duitsland, Cuba, Israël, Japan, Taiwan, Turkije ...

Er werden 1.100 Business Meetings georganiseerd op de vakbeurs, tegenover 500 afspraken in 2016. 25 workshops en meer dan 80 sprekers behandelden de belangrijkste huidige en toekomstige uitdagingen. De organisatoren van de beurs hebben 2 innovatiewedstrijden in het licht gezet en op de editie van deze beurs vonden de winnaars van de prijs 'SIAL Innovation' tevens een plaats.

Pack the Future: in 2018 werd de 4de editie van de 'Pack The Future - The Sustainable Plastic Packaging Award' georganiseerd, met als doel het creatieve en innovatieve potentieel van bedrijven van plastic in de sector te promoten.

Deze Europese competitie is het resultaat van de samenwerking tussen twee professionele organisaties: ELIPSO, de organisatie voor plastic verpakkingsbedrijven in Frankrijk, en IK Industrievereinigung Kunststoffverpackungen e.V. in Duitsland. Meer informatie hierover op www.packthefuture.com

Gouden Noot: ALL4PACK Creative Lounge ontving de 29e editie van Gouden Noot bestaande uit 10 finalisten en de winnaar van de wedstrijd werd beoordeeld op zijn verpakkingsinnovatie. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door NVC Nederland.

SIAL Innovation: ALL4PACK Parijs 2018 verwelkomde voor de eerste keer het belangrijkste evenement van SIAL Paris 2018: SIAL Innovation. Een selectie van innovatieve producten, verpakkingen en van nieuwe internationale voedingstrends, en beloond door een jury van experts, werd ten toon gesteld in de Creative Lounge.

Data volgende editie: 23 - 26 november 2020.

21 december 2018