U bent hier

Agropole Senegal in volle opbouw

In het kader van het plan ‘Sénégal Emergent’, werkt België - via het ontwikkelingsagentschap Enabel - samen met de Senegalese overheid aan de totstandkoming van een ‘Agropole’, die zal bestaan uit twee industriële zones in de centraal gelegen regio van het land, tussen de rivieren Sine en Saloum.

Deze industriële parken staan open voor bedrijven in de agro-industrie, die samen goed zullen zijn voor de creatie van 2000 directe arbeidsplaatsen.

De industriële zones zullen uitgerust zijn met de meest moderne infrastructuren en voorzien in hun eigen energie en logistiek. De zones zullen beleverd worden met regionale landbouwproducten van de hoogste kwaliteit en gekwalificeerde arbeidskrachten tewerk stellen.

De industriële zones zullen de bedrijven die er zich vestigen, bijstaan in hun administratieve procedures.

Wil u meer weten over de stand van zaken en de mogelijkheden van deze Agropole, niet alleen voor bedrijven in de agro-industrie, maar ook voor bedrijven in de bouw, transport, koeling, digitalisering etc.? Hierbij kan u de presentaties downloaden van het webinar dat Enabel organiseerde op 18 juni 2020.

24 juni 2020

Bijkomende informatie

Lo presentation agropole.pdf (PDF – 5 MB)
QnA_Report Agropole.pdf (PDF – 137 kB)