U bent hier

Afschaffing van invoerbelastingen in Israël op een groot aantal producten

Als onderdeel van een uitgebreid programma om de kosten van levensonderhoud in Israël te verlagen en concurrentie aan te moedigen, heeft het Israëlische ministerie van Financiën een beleid ingesteld dat in fasen wordt ingevoerd. Zo worden momenteel douanerechten geannuleerd voor bouwproducten, beton en betonproducten, keramiek, cement, tegels, gootstenen, badkuipen en meer, alsook voor een verscheidenheid van consumentenproducten, waaronder textiel, keukengerei, fietsen en elektrische fietsen. Onderdeel van dit plan is de opheffing van de rechten op auto-onderdelen (de markt wordt geschat op 21,5 miljoen euro).

Bovendien werd onlangs een beslissing genomen tot afschaffing van de douanerechten uitgevaardigd voor alle meubelproducten, met inbegrip van stoelen en zitmeubelen, alsmede beddengoed, met inbegrip van matrassen en dekens (de omvang van de meubelmarkt in Israël wordt geraamd op 2 miljard euro); verwacht wordt dat de afschaffing van de douanerechten, die 12% bedroegen, zal leiden tot een verlaging van de meubelprijzen voor de consument.

De douanerechten zullen ook worden afgeschaft voor complementaire producten voor de textiel- en schoenenindustrie, zoals elastiekjes, riemen, gespen, fonkelende ornamenten, kralen en andere complementaire producten. Dit zijn producten waarop voorheen een douanetarief van 8 tot 12% werd toegepast.

14 april 2022