U bent hier

Aanvraag om filiaal te openen in Brazilië sneller en eenvoudiger

Voor buitenlandse bedrijven is het sinds kort makkelijker geworden om de goedkeuring aan te vragen bij de Federale Overheid voor de opening van een filiaal in Brazilië. Een wettelijk vertegenwoordiger van het bedrijf kan nu de aanvraag doen via het portaal GovBr.
Voor de digitalisering van deze service moesten de bedrijven hun documentatie in tweevoud persoonlijk of via de post versturen naar de verantwoordelijk dienst (Drei) van het Ministerie van Economie. Nu kunnen de gedigitaliseerde documenten via het portaal opgestuurd worden voor analyse naar Drei. Dit proces zal ongeveer 2 weken in beslag nemen, daar waar de wachttijd vroeger tot 60 dagen kon oplopen. Indien er een document ontbreekt, zal het buitenlands bedrijf hier omtrent geïnformeerd worden via het portaal of per mail en zal het 60 dagen de tijd hebben om dit te corrigeren.

Ingeval er een goedkeuring volgt, moeten de documenten en de autorisatie gepresenteerd worden aan het commercieel registratiebureau van de staat waarin men het filiaal wenst te openen. Al deze documenten zullen nu ook beschikbaar zijn via het portaal. Vroeger werden de documenten manueel geautoriseerd wat betekende dat elke pagina apart van een stempel voorzien werd. Nadien werden de documenten terug overhandigd aan het geïnteresseerde bedrijf, samen met de gepubliceerde goedkeuring in het Diário Oficial da União (Braziliaans Staatsblad).

Vanaf nu kan het bedrijf, eens het de goedkeuring heeft om een filiaal te openen, zelfs het nationalisatieproces starten via het internet.

25 april 2019