U bent hier

5 redenen waarom de Exportbeurs 2022 een must is

Ongeacht de exportervaring, elke nieuwe exportmarkt heeft zo zijn eigenheden op het vlak van logistiek, wetgeving, taksen, businesscultuur enzovoort. Daarom mobiliseren we van 21 tot 23 juni opnieuw het voltallige FIT-netwerk in binnen- en buitenland, partners, exposanten en Vlaamse (kandidaat-)exporteurs. Place to be: Paleis 1 van Brussels Expo.

1. Boek afspraken met experts ter plaatse

Zowat elke economisch interessante doelmarkt zal vertegenwoordigd zijn op de Exportbeurs. Om uw beursdeelname zo relevant en inzichtrijk mogelijk te maken, doet u er goed aan ruim op voorhand afspraken te boeken in de agenda’s van onze adviseurs Internationaal Ondernemen, de landenexperts en technologieattachés uit ons wereldwijde netwerk en douaneattachés van de FOD Financiën.

> Schrijf u of uw collega(‘s) in en leg meetings vast met de planningstool

2. Woon workshops en seminaries bij over thema’s rond export en internationalisering

Voor heel wat vragen rond internationaal ondernemen hebben FIT-experts en specialisten bij onze partners en standhouders het antwoord gebundeld in een seminarie of workshop. Interactie staat centraal, dus vragen zijn welkom.

> Schrijf u in voor een workshop en scherp uw exportvaardigheden aan

3. Bezoek dienstverleners die uw internationale ambities mee ondersteunen

Van logistiek over financiering tot de lokale manier van leven en werken in een specifieke doelmarkt. Naast hun workshops en seminaries maken onze partners en exposanten u ook op hun beursstand wegwijs binnen hun expertisedomein.

> Ontdek welke expertise we verzamelen op onze marktplaats.

4. Krijg antwoorden van specialisten op al uw Brexit-vragen

Met het VK als belangrijke handelspartner roept de uitrol van de Brexit veel vragen op. Daarom bundelen we alle expertise aan onze Brexit Desk. Die ligt centraal tussen de standen van onder meer FAVV, Fevia, Flanders’ Food en UNIZO.

> Registreer of log in en boek een afspraak met een expert op de Brexit Desk
> Registreer of log in en boek een afspraak met onze landenexpert uit het Verenigd Koninkrijk

5. Netwerk met collega-ondernemers, FIT-medewerkers en standhouders

Naast een-op-eengesprekken met FIT-experts en boeiende seminaries en workshops is de Exportbeurs boven alles ook de ideale netwerkplek. Ongetwijfeld wordt het een blij weerzien met collega-ondernemers na een lange periode van werken en zakendoen vanaf afstand.  

Wedden dat ook u van de Exportbeurs 2022 terugkeert met antwoorden op uw prangende exportvragen? Maar zoals gezegd: wacht niet te lang om te registreren en uw b2b-afspraken vast te leggen. Want first come, first served!

19 mei 2022