U bent hier

30e BI-MU/SFORTEC te Milaan

BI-MU is een internationale beurs en vindt om de twee jaar in Milaan plaats. De vakpers beschouwt BI-MU als een prestigieus evenement voor de gereedschapsmachinesector, zeker het meest prestigieuze in Italië in de oneven jaren (de belangrijkste beurs voor deze sector in de even jaren is EMO, die ook in Milaan plaatsvindt). 

In vergelijking met de cijfers van de laatste editie in 2014 is het aantal exposanten ongewijzigd gebleven (1.076, +1,5%). Dit geldt ook voor het aantal bezoekers (62.576, +1%). Meer dan 3.000 machines werden geëxposeerd, hun totale waarde is ongeveer 450 miljoen euro.

Het aantal buitenlandse operatoren die de beurs bezochten was hoger (+17%) dan in 2014: meer dan 2.400 operatoren uit 75 landen. Dit werd positief beïnvloed door het initiatief van UCIMU, die in samenwerking met het Italiaanse Ministerie voor de Economische Ontwikkeling en ICE-ITA een twintigtal buitenlandse delegaties (Brazilië, Canada, Mexico, VS, Polen, Rusland, Turkije, Marokko, Saudi-Arabië, VAE, Iran, Palestina, Irak, Oezbekistan, China, Indië, Indonesië, Thailand) naar BI-MU uitnodigde.

De organisatoren van BI-MU/SFORTEC hebben een rijk programma van randactiviteiten samengesteld. De seminaries rond arbeidsveiligheid en de conferentie omtrent de kansen van de “Industrie 4.0” zijn hier twee goede voorbeelden van.

De beurs blijft een belangrijk ontmoetingspunt voor bedrijven van de gereedschapsmachinesector. Het beste bewijs hiervan is dat het aantal deelnemers constant blijft, ondanks de wisselvallige situatie van de sector en van de economie in het algemeen. Hier kunnen Vlaamse bedrijven de grootste spelers én verschillende kmo’s vinden.

14 oktober 2016