U bent hier

Marktstudie ‘The Waste & Water Sector in Serbia’

De studie gaat van start met een algemeen overzicht van de Servische economie. In een volgende hoofdstuk wordt ingegaan op de water- en afvalwatersector en de problemen waarmee het land in deze domeinen kampt. Er is grote nood aan nieuwe rioleringssystemen en afvalwaterzuiveringsfaciliteiten. De komende 15 jaren moet meer dan €9 miljard euro geïnvesteerd worden in nieuwe infrastructuur. De overheid heeft een strategie met looptijd tot 2030 aangenomen om tot een geïntegreerd waterbeheer te komen.

Een volgend hoofdstuk behandelt het afvalbeheer in het land. De situatie beantwoordt vandaag nog lang niet aan de geldende Europese normen waardoor nog talrijke obstakels uit de weg geruimd moeten worden. Het land heeft te weinig capaciteit voor basisdiensten zoals de ophaling, het transport en de verwerking van het afval. Middels de Afvalbeheerstrategie 2019-2024 wil de overheid de pijnpunten aanpakken en de ophaling, verwerking en recyclage op moderne leest schoeien. De regering stelt voorop dat ook Servië op termijn de transitie moet maken naar een circulaire economie.

Tot slot vindt u in de studie ook een oplijsting van een aantal water- en afvalprojecten.

1 februari 2021

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Belgrado

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in