U bent hier

Marktstudie ‘Waste & Water management in Croatia’

De natuurlijke omgeving is een van de belangrijkste troeven in de Kroatische economie. Het land heeft een goed bewaard gebleven milieu, voornamelijk door de afwezigheid van zware industriële vervuiling in de afgelopen jaren. Er is een grote biologische en geografische diversiteit en relatief overvloedige zoetwatervoorzieningen. Toch is het niveau van milieubescherming over het algemeen lager dan in de EU.

Afval is een onvermijdelijk bijproduct van de meeste menselijke activiteiten. De economische ontwikkeling en stijgende levensstandaarden hebben geleid tot een toename van de hoeveelheid en de complexiteit van geproduceerd afval. Momenteel is afvalbeheer een van de grootste uitdagingen in de Kroatische milieusector en zeker de meest veeleisende om te voldoen aan de EU-normen. Het oplossen van het afvalprobleem is één van de vereisten voor EU-toetreding.

Ook water krijgt speciale aandacht in Kroatië. Studies beschrijven de huidige situatie alsook de behoeften voor de ontwikkeling en bouw van afvalwaterzuiveringsinstallaties. De meerderheid van de industrie mist de nodige fondsen voor investeringen in moderne apparatuur. Op dit gebied zullen toekomstige investeringen in de ontwikkeling en constructie van apparatuur in overeenstemming met de EU-normen nodig zijn. De prioriteiten van de Kroatische regering en de plannen voor de ontwikkeling en bouw van afvalwaterzuiveringsinstallaties zijn nog niet volledig gedefinieerd maar zullen worden voltooid om te voldoen aan de vereiste EU-normen, dit met het oog op toetreding tot de EU.

13 november 2018

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in