U bent hier

Marktstudie ‘Visumhandleiding voor het wonen, werken en ondernemen in de VS’

De Verenigde Staten - met een binnenlandse markt zo groot als het Europese continent - is een belangrijke markt voor Vlaamse bedrijven. Amerika is echter geen plaats waar u onvoorbereid aan de slag kan. Zo kan u niet zomaar naar de VS reizen zonder visum. In de meeste gevallen is het verplicht om een visum aan te vragen. En zelfs het in bezit zijn van een visa biedt niet automatisch een garantie op toegang tot de VS. De eigenlijke toegang tot het land wordt zeer sterk gecontroleerd. Zo wordt er aan niemand toegang verleend die een dreiging zou kunnen vormen voor de gezondheid, het welzijn of de veiligheid in de VS. Ongewenste personen die niet voldoen aan de immigratiewetgeving kunnen een boete krijgen of het land worden uitgezet.

De stijgende werkloosheid in de VS heeft ervoor gezorgd dat het land heel streng geworden is op het gebied van visa. Het is dus noodzakelijk om u hierover grondig te informeren. Omdat het zo’n specifieke materie betreft, is het heel belangrijk om juridisch advies in te winnen bij een gespecialiseerde advocaat. U kan niet zonder! Zonder advocaat is het niet evident om na te gaan welk visum de beste optie is. Sommige visa moeten jaarlijks verlengd worden, wat heel wat onzekerheid met zich meebrengt. Voor andere visa moet u bijna een Nobelprijswinnaar zijn om ervoor in aanmerking te komen.

In deze visumhandleiding vinden Vlaamse ondernemingen die in de VS een firma willen oprichten een eerste antwoord op hun visum-gerelateerde vragen.

Voor meer gedetailleerde informatie wordt u doorverwezen naar gespecialiseerde websites en externe consulenten. Uiteraard staan de provinciale kantoren van Flanders Investment & Trade en die in de VS (Atlanta, Chicago, Los Angeles, New York, Houston & San Francisco) altijd ter beschikking voor specifieke vragen en advies.            

25 juli 2017

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Los Angeles

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in