U bent hier

Marktstudie ‘Trends in voeding en dranken in het Verenigd Koninkrijk’

In 2019 is de drank- en voedingsindustrie nog steeds de grootste productiesector in het VK. Cijfers van de Britse vakvereniging Food and Drink Federation geven aan dat de sector vandaag ongeveer £104 miljard waard is en 19% van de totale industriële productie vertegenwoordigt. Deze paper brengt een overzicht van de tien belangrijkste voeding- en dranktrends binnen de sector en een korte blik op de belangrijkste supermarkten.

Gedurende de laatste jaren zijn een aantal centrale thema’s naar boven gekomen wanneer men spreekt over voeding en drank in het VK. Een grotere bewustwording van de klimaatverandering bijvoorbeeld doet veel bedrijven focussen op duurzame bedrijfspraktijken. Daaraan gekoppeld is er ook een groter gezondheidsbewustzijn: er zijn heel wat technologieën (bv. Fitbit) die meer en meer geïncorporeerd worden in de eigen levensstijl en gezondere voeding sluit daar nauw bij aan. Een derde thema is dan weer de grotere opkomst van ‘convenience’: het winkelen zoveel mogelijk laten aansluiten bij de eigen levensstijl, zodat er minder tijd verloren gaat. De enorme groei van online shopping is hier een mooi voorbeeld van.

13 augustus 2019

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Londen

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in