U bent hier

Marktstudie ‘Top 75 van de Duitse levensmiddelenhandel’

Met een jaaromzet van 226,5 miljard euro in 2020 is de levensmiddelendetailhandel het belangrijkste afzetkanaal voor de Duitse voedingsindustrie. De sector wordt echter gedomineerd door vier grote ondernemingen, met een gezamenlijk marktaandeel van ongeveer 75%: Edeka-Gruppe, Rewe-Gruppe, Schwarz-Gruppe (Lidl en Kaufland) en Aldi-Gruppe.

De markstudie ''Top 75 van de Duitse levensmiddelenhandel' richt zich vooral op Vlaamse bedrijven die weinig of geen ervaring op de Duitse markt hebben, maar die in de nabije toekomst wel exportplannen hebben. Naast informatie over de marktsituatie, ontwikkelingen en trends, belicht de studie de groeiende onlinemarkt en vindt u uitleg over hoe de markt aan te pakken.

Naast deze studie is er ook een aparte adressenlijst (deel II) met potentiële afnemers van Belgische producten, zoals discounters, supermarkten, drogisterijen etc. Deze adressenlijst is een apart document en kan bij FIT-Keulen (cologne@fitagency.com) worden opgevraagd door de Vlaamse exporteur. 
24 mei 2022

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in