U bent hier

Marktstudie ‘Textile and clothing in Croatia’

De textiel- en kledingsector is een diverse en heterogene industrie die een groot aantal activiteiten omvat, gaande van het verwerken van vezels tot garens en stoffen om zo te komen tot de productie van een breed scala van kledingartikelen.

Alhoewel de textielsector in Kroatië een lange traditie kent, is de mondiale positie van de textiel- en mode-industrie een ingewikkelde kwestie: er is een gebrek aan particuliere Kroatische merken, de populariteit van grote kledingketens neemt toe en de industrie wordt geconfronteerd met de groeiende internationale concurrentie.

Door de binnenlandse loonsverhogingen met daar tegenover de lagere loonkosten van andere Centraal- en Oost-Europese landen waardoor de confectie-industrie zich verplaatst van Kroatië naar Polen, Tsjechië, Hongarije en Roemenië, kent deze sector tal van beperkingen op het vlak van arbeidskosten en tevens is er een gebrek aan kapitaal.

In deze studie verneemt u meer over deze complexe markt.

7 juni 2016

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in