U bent hier

Marktstudie ‘Nederlandse Supermarktketens’

Met deze studie geeft het kantoor van Flanders Investment & Trade in Den Haag, achtergrondinformatie over de supermarktbranche in Nederland aan Vlaamse ondernemingen die actief wensen te worden in dit marktsegment.

In het eerste hoofdstuk worden de marktcijfers weergegeven, met verwijzing naar de consumentenomzet, de marktaandelen, de bestedingen, het aantal winkels en de winkeloppervlakte.

In het tweede hoofdstuk komen elk van de supermarktorganisaties actief in Nederland, één voor één aan bod met een overzicht van de omzet, marktaandeel, aantal winkels en winkelformules, aanwezige huismerken, geografische spreiding, alsook de contactinformatie.

In het derde hoofdstuk worden een aantal recente marktontwikkelingen, zoals het vervagen van grenzen tussen foodservice en foodretail, het groeiende aandeel van online winkelen en de groei van het aandeel van huismerken, biologische, duurzame en streekproducten beschreven.

Vervolgens worden enkele korte beschouwingen met betrekking tot de benadering van de supermarktorganisaties in Nederland vermeld.

Tot slot wordt een overzicht gegeven van de vakbladen, vakbeurzen en evenementen die van belang zijn voor de supermarktbranche.

17 oktober 2013

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in