U bent hier

Marktstudie ‘Mexicaanse landbouw, groenten en fruit’

De landbouwsector in Mexico heeft de afgelopen 30 jaar sterke veranderingen ondergaan. Sinds de inwerkingtreding van de Noord-Amerikaanse Vrijhandelsovereenkomst (NAFTA) tussen Mexico, Canada en de VS in 1994, is de sector opnieuw georganiseerd, zowel wat betreft de aanpak van de gewassen als wat betreft de technieken die voor de productie gebruikt worden. De relatieve openheid van de landbouwsector heeft geleid tot een dynamiek van concurrentie die de productie van bepaalde gewassen enorm heeft versterkt, maar daarnaast ook de capaciteiten van sommige andere heeft verzwakt. 

De studie "Mexicaanse landbouw, groenten en fruit" geeft een overzicht van de Mexicaanse productie in deze sector. Hierbij wordt ook het gebruik van open grond en beschermde grond (kassen, macro tunnels en schaduwnetten) bekeken. Vervolgens wordt de Mexicaanse export en import onder de loep genomen. De exportproducten van de V.S. (het niet te ontkennen grootste exportland naar Mexico) komen aan bod om vervolgens na te gaan welke consumptieproducten er ook uit Europa geëxporteerd kunnen worden en een vergelijking te maken met de Belgische mogelijkheden. Een extra accent wordt gelegd op appels, waarvoor op zeer korte termijn exportmogelijkheden worden verwacht, en op peren, waarvoor al exportmogelijkheden zijn.

3 november 2020

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in