U bent hier

Marktstudie ‘Manufacturing 4.0 - Insights and Opportunities in Ireland’

Ierland heeft haar industriële basis omgevormd van basislandbouw tot een efficiënte, moderne economie. De productiesector in Ierland is hierin een van de goed presterende motoren, met clusters van wereldklasse in sectoren zoals biofarmaceutica, elektronica, medische technologie en voedselproductie. Het werkgelegenheidsniveau van Ierland in de hoogtechnologische industrie, als percentage van de totale werkgelegenheid, is nu het hoogste in de EU, met 29% van de banen in de verwerkende industrie in hightechsectoren.

Ondanks hoge inflatie en aanzienlijke uitdagingen binnen toeleveringsketens, zijn Ierse bedrijven optimistisch voor verdere groei. Essentiële elementen hiervoor zijn digitale transformatie en het ontwikkelen van duurzame productieprocessen, waar innovatieve verwerkingsmethodes nodig zijn om het groeiniveau gezond te houden en te voldoen aan de eisen van een toenemende bevolking en een globaliserende markt. De Ierse regering erkent dat Ierland het voordeel heeft van een sterke industriële capaciteit en de aanwezigheid van wereldwijd toonaangevende software-, ICT-, medische hulpmiddelen- en pharma bedrijven, maar ook behoefte heeft aan samenwerking met buitenlandse innovatieve bedrijven en onderzoeksinstellingen.

Dit rapport geeft een beknopt overzicht van de huidige en toekomstige opportuniteiten in Ierland voor Vlaamse bedrijven met activiteiten in Manufacturing 4.0.

14 december 2022

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in