U bent hier

Marktstudie ‘Le secteur alimentaire en Tunisie’

Deze marktstudie biedt u een zeer interessante en technisch onderlegde uitleg over export van voedingsmiddelen naar Tunesië.

In een eerste hoofdstuk wordt een overzicht gegeven van het verschil tussen vrije import en producten onderworpen aan importvergunningen; een lijst met de verschillende wetteksten verwijst naar welk ministerie verantwoordelijk is voor welke reglementering (douane, fytosanitaire certificaten …).

Er wordt ook gedetailleerd ingegaan op de douaneprocedures. Aan de hand van enkele uitgebreide voorbeelden wordt uitgerekend hoeveel de importtaks zal bedragen.
Het toegevoegde schema is trouwens een handige tool om te weten wie welke stappen op welk moment moet ondernemen om de import zo vlot mogelijk te laten verlopen.  

Tot slot wordt er ook nog dieper ingegaan op etikettering en verpakking, de betalingsmodaliteiten, afhandeling van het transport en dedouanering van de goederen.

3 juni 2021

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Tunis

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in