U bent hier

Marktstudie ‘Kansen in de Maltese maritieme sector’

Gekenmerkt door sterke economische prestaties en een uitgesproken ondernemersvriendelijke houding vormt Malta vandaag de dag een kleine, maar moderne republiek met groeigerichte ondernemers.

Marine en maritieme activiteiten hebben lange tijd een grote economische bijdrage geleverd aan het land. De strategische locatie van de archipel, halverwege tussen Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, wordt al duizenden jaren als een overslagplaats door iedereen van de Feniciërs tot de Orde van Sint-Jan gebruikt. Het Grand Harbour-gebied van Valletta werd in de 17e eeuw door kapers benut. Tijdens de Britse overheersing in de 19e en 20e eeuw vormde het een belangrijke marinebasis.

Het beeld van vandaag is misschien minder kleurrijk en richt zich op de commerciële en recreatieve scheepvaart. Geschat wordt dat de maritieme cluster van Malta bijdraagt aan de werkgelegenheid van meer dan 20.000 mensen, met een toegevoegde waarde van ongeveer 11% voor het nationale bbp.

Deze studie belicht het Maltese Yachting, Shipping en Logistics landschap en belicht interessante zakelijke kansen.

29 mei 2018

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Rome

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in