U bent hier

Marktstudie ‘The Italian Startup and Scaleup Ecosystem’

Toen de Italian Startup Act in 2012 werd gepubliceerd, gingen de gesprekken over start-ups en scale-ups vooral over buitenlandse bedrijven en ondernemers. Enkele jaren later is de situatie drastisch veranderd: er is een levendig lokaal start-up ecosysteem ontstaan, terwijl steeds meer scale-ups nauwlettend in de gaten worden gehouden (en gefinancierd) door prominente buitenlandse VC-fondsen.

Dankzij onze studie duikt u in het proces dat het Italiaanse star-tup ecosysteem tot leven bracht, te beginnen met het politieke kader en de huidige policies en programma's. Vervolgens ontdekt u de huidige mogelijkheden die het ecosysteem te bieden heeft aan buitenlandse bedrijven en organisaties, ondersteund door een breed gamma aan accelerators en incubators. Tot slot maakt u kennis met de belangrijkste spelers, evenementen en clusters die van Italië een uiterst interessante locatie maken als het om nieuwe ideeën en ondernemersgeest gaat.

22 september 2020

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Milaan

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in