U bent hier

Marktstudie ‘Invoerrechten en fiscale stimulansen in Brazilië’

Brazilië staat bekend om zijn complexe belastingstelsel. Zo kunnen importgoederen op de Braziliaanse markt bijna twee keer zo duur worden door het heffen van allerlei belastingen.

Brazilië is altijd zeer terughoudend geweest in het verlagen van invoerrechten en gebruikt de hoge invoertarieven als instrument om de Braziliaanse industrie te beschermen tegen externe concurrentie. Deze barrière geldt echter voor iedere exporteur. Het is dus kwestie van goed voorbereid deze markt te betreden.

Zo past Brazilië bepaalde speciale douaneregelingen toe die van toepassing kunnen zijn op bepaalde importactiviteiten of bepaalde industrieën. Sommige producten kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van lagere invoerrechten (het zogenaamde "ex-tarifario") wanneer er geen soortgelijk product beschikbaar is op de lokale markt.  Bovendien bieden sommige staten op het Braziliaanse grondgebied voordelen aan bedrijven die via hun grondgebied importtransacties uitvoeren. Het kan dan ook de moeite lonen deze staten te bezoeken tijdens uw volgende prospectiereis naar Brazilië.

Het doel van dit rapport is om u een eerste overzicht te geven van wat u kan verwachten op fiscaal vlak bij het exporteren naar Brazilië.

13 juli 2020

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Sao Paulo

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in