U bent hier

Marktstudie ‘Introduction to Agribusiness and Agtech in Australia’

Deze marktstudie geeft een grondige inkijk in de enorme agribusiness in Australië, die naar verwachting dit decennium sterk zal groeien. De verschillende subsectoren worden voorgesteld, alsook de technologie die al beschikbaar is en de toekomstige behoeften.

Er zijn naar schatting 85.681 boerderijen in Australië, verspreid over 372 miljoen hectare land dat wordt gebruikt voor landbouwproductie. Landbouwbedrijven bezetten en beheren 48% van de landmassa van Australië. Australië is daarmee het op een na grootste landbouwgebied ter wereld, na China en vóór de VS. De gemiddelde Australische boerderij is 4331 ha groot en de omvang blijft licht toenemen.

In 2019 werd de totale omzet in de agribusiness in Australië geschat op 282,2 miljard AUD. Vanwege de verscheidenheid aan klimaten, verbouwen Australische boeren een grote verscheidenheid aan producten. Australië exporteert ongeveer 70% van zijn landbouwproductie (in volume). Op zijn beurt komt ongeveer 11% in waarde (niet het volume) van voedsel en dranken die in Australië worden geconsumeerd uit het buitenland.

De National Farmers ’Federation (NFF) hoopt de industrie te laten groeien om in 2030 aan 100 miljard AUD boerderijhekken te produceren. In het boekjaar 2018 was dat 59 miljard AUD, wat betekent dat de Australische landbouwsector met bijna 70% zou moeten groeien. Om dit ambitieuze doel te bereiken, moet de sector ingrijpend veranderen en AgTech speelt hierin een sleutelrol.

Kom er alles over te weten in de bijgevoegde studie.

7 augustus 2020

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Melbourne

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in