U bent hier

Marktstudie ‘Het economisch partnerakkoord tussen de Europese Unie en Japan - Praktische handleiding voor de export van E.U.-goederen naar Japan’

Op 1 februari 2019 trad het economisch partnerakkoord (EPA) tussen de Europese Unie en Japan in voege. Deze praktische handleiding leert de Vlaamse exporteur hoe optimaal gebruik te maken van de voordelen van het EPA.

In eerste instantie bespreekt deze publicatie hoe de Japanse douanecode te vinden die van toepassing is op het product van de Vlaamse exporteur. De Japanse douanecode bepaalt immers de huidige en het toekomstige verlaagde Japanse importtarieven die het EPA voorziet. Verder behandelt deze praktische gids de oorsprongsregels en/of eventuele importquota die gepaard gaan met deze lagere importtarieven. 

De handleiding legt ook uit hoe de Vlaamse exporteur en de importeur(s) in Japan zich kunnen voorbereiden om optimaal te kunnen genieten van de voordelen van het EPA tussen Japan en de E.U.

Andere studies over het EPA tussen Japan en de EU: "How to Export using the EU-Japan Economic Partnership Agreement (EPA)". 

11 maart 2019

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Tokyo

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in