U bent hier

Marktstudie ‘Healthcare, Pharma & Medical Devices Market in Hungary’

Deze sectorstudie biedt u een inleiding in de Hongaarse gezondheidszorg en biedt u eveneens informatie over de lokale farma-industrie en de medical devices sector. Net zoals in vele andere landen in de regio bracht corona een aantal structurele gebreken onder de aandacht en raakten bepaalde trends zoals bijvoorbeeld digitalisering in een stroomversnelling.

De overheid is gestart met grote hervormingen in het gezondheidssysteem die afgerond moeten worden tegen 2030. Het budget voor de publieke gezondheidszorg wordt vanaf 2022 sterk opgetrokken om de uitgaven meer in lijn te brengen met deze binnen de Europese Unie. De private gezondheidszorg is ondertussen volop in opmars. Steeds meer Hongaren verkiezen private zorg omdat hier meer tijd en aandacht besteed wordt aan de patiënt en er geen ellenlange wachtlijsten gehanteerd worden. Vandaag is de privémarkt nog in belangrijke mate (+/- 40%) geconcentreerd in en rond de hoofdstad Boedapest, maar het ziet er naar uit dat het aandeel ook in andere regio's van het land zal toenemen. Dit biedt ontegensprekelijk kansen aan Vlaamse leveranciers van kwaliteitsvolle producten en diensten. 

De studie staat eveneens stil bij de farma-industrie. Vandaag zijn er een honderdtal producenten actief, maar het leeuwendeel van de markt wordt gedomineerd door een viertal spelers. De sector is zeer exportgeoriënteerd.

De lokale medical devices sector staat bekend als innovatief en richt zich ook in belangrijke mate op afzet in het buitenland. Ondanks het uitgebreide plaatselijke aanbod verkiezen gebruikers in het land zelf vaak in het buitenland geproduceerde goederen en diensten. 

In de lijst worden de huidige opportuniteiten kort opgelijst en u krijgt van ons een uitgebreid overzicht van relevante verenigingen, federaties en organisaties die betrokken zijn bij het aankoopbeleid. Tot slot vindt u ook nog een cijfermatig overzicht van de farma- en medtechsectoren.

12 juli 2021

Bijkomende informatie

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Boedapest

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in