U bent hier

Marktstudie ‘Green automotive sector in Hungary’

De studie steekt van wal met een analyse van de economische situatie waarbij ook stilgestaan wordt bij Hongarije's streven een succesvolle groene transitie te realiseren waarvoor alternatieve energiebronnen, e-mobiliteit en waterstof belangrijke steunpilaren zullen worden. Het land heeft ontegensprekelijk groeipotentieel maar op de korte termijn heerst - net als quasi overal in Europa - onzekerheid over de evolutie van de situatie. De industrie, traditioneel ietwat kwetsbaar door het ontbreken van grondstoffen en onzekere toeleveringslijnen, ziet veel toegevoegde waarde gecreëerd worden door het voluit inzetten op R&D en het gebruik van hightechproductiemiddelen. 

Verderop gaat de studie dieper in op de automotive-industrie en de ontwikkelingen die een bijdrage moeten leveren aan de groene transitie. Zo zet het land natuurlijk meer in op e-mobiliteit, maar er valt nog een lange weg af te leggen vooraleer deze even goed ingeburgerd raakt als in bepaalde Noord- of West-Europese landen. Ook het openbaar vervoer moet de komende jaren en decennia verder vergroend worden om de klimaatdoelstellingen waar te maken. In de studie leest u ook over de steunmaatregelen die de Hongaarse regering goedkeurde om de transformatie te ondersteunen. 

Het ZalaZONE testcircuit voor zowel conventionele, elektrische als autonome voertuigen is het grootste in zijn soort in Centraal- en Oost-Europa. Bovendien herbergt ZalaZONE een geïntegreerde R&D faciliteit waar al veel - ook internationale - spelers zich gevestigd hebben.

Wie e-mobiliteit zegt, zegt ook batterijproductie. Hongarije is goed voor 4% van de wereldproductie van batterijen en is daarmee een vrij belangrijke speler in Europa. Het land profiteerde van het feit dat een aantal vooraanstaande Aziatische producenten en hun toeleveranciers Hongarije uitkozen als hun Europese productiecentra.

De studie gaat ook in op dat andere brandend actuele thema: waterstof. U leest over de huidige lokale waterstofproductie, maar we bekijken ook de uitdagingen waarmee het land geconfronteerd wordt en de doelstellingen voor de toekomstige ontwikkeling die door de regering in een Waterstofstrategie opgenomen werden. 

Tot slot vindt u een handige oplijsting van relevante organisaties en federaties en een overzicht van de belangrijkste events voor de sector.  

9 augustus 2022

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in