U bent hier

Marktstudie ‘Food processing in Brazil’

De Braziliaanse voedselproductie en voedselverwerkende industrie behoren tot de grootste ter wereld. Ondanks alle economische crisissen die het land in het verleden hebben geteisterd en recent de COVID-19-pandemie, laten deze sectoren een continue groei optekenen. Ontdek in deze marktstudie meer omtrent de industrie en maak kennis met de opportuniteiten voor Vlaamse bedrijven. 

Momenteel telt het land zo'n 45.000 bedrijven die actief zijn in voedselverwerking. Deze omvatten alle bekende multinationals, maar ongeveer 90% van de bedrijven zijn kmo's met minder dan 20 werknemers die zich in verschillende stadia van ontwikkeling bevinden. Verder is het opmerkelijk dat nog steeds 80% van het voedsel lokaal wordt geconsumeerd terwijl Brazilië de 5e grootste exporteur is van verwerkt voedsel (in waarde) ter wereld.

Deze studie geeft een breed overzicht van de voedselverwerkende industrie in Brazilië. De analyses geven waardevolle inzichten in de belangrijkste uitdagingen en kansen voor Vlaamse bedrijven. 

15 september 2022

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Sao Paulo

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in