U bent hier

Marktstudie ‘Food Processing and Retail in Romania’

Roemenië, het zevende grootste land in de EU naar bevolkingsaantal en het negende grootste land in de EU naar omvang, is momenteel een van de meest dynamische grote markten in Europa. De Roemeense economie is de afgelopen vier jaar snel gegroeid als gevolg van de toenemende particuliere consumptie, die werd gestimuleerd door belastingverlagingen en loonsverhogingen. In 2017 bereikte het BBP in Roemenië een groeipercentage van 7%, het hoogste sinds 2008 en het hoogste in de EU. In 2018 was er sprake van een BBP-groei van 4,1%, waarbij de particuliere consumptie de grootste bijdrage bleef leveren. Dit vertaalde zich verder in een hogere consumentenvraag, zodat de voedselverkoop een opmerkelijke groei door maakte.   

De voedingsindustrie en de detailhandel in Roemenië hebben een groot groeipotentieel. De trend van snelle ontwikkeling zal zich voortzetten, met investeringen die gericht zijn op de modernisering van de voedselverwerkende industrie en de uitbreiding en opening van nieuwe winkels in het hele land.

De voedingsindustrie is een belangrijke sector in Roemenië met een aanzienlijke bijdrage aan de werkgelegenheid en een toegevoegde waarde aan de industrie. De detailhandel in levensmiddelen heeft in de loop der jaren een ingrijpende transformatie ondergaan, waarbij de moderne detailhandel, die nu het belangrijkste verkoopkanaal in Roemenië is, een cruciale rol heeft gespeeld. In deze studie verneemt de lezer meer over de voedingsindustrie en de detailhandel in Roemenië alsook welke opportuniteiten er zijn voor de Vlaamse firma's.

10 december 2019

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in