U bent hier

Marktstudie ‘Fintech in Frankrijk’

Fintechs rijzen overal als paddenstoelen uit de grond en staan klaar om het bankieren volledig om te gooien in de komende jaren. Geen enkel segment van de sector lijkt nog veilig voor hun financiële technologie. Of het nu betalen, sparen, beleggen of lenen is. Om over de zakelijke toepassingen of de achterkant van de bankenmachinerie nog te zwijgen. Fintech is er al jaren, maar nu pas schieten de bedrijfjes als paddestoelen uit de grond. Veel spelers zijn nog klein, maar een rapport van Citi telt ook twintig unicorns, bedrijven met een waarde van meer dan 1 miljard dollar.

Het comfort bij het gebruik van nieuwe diensten, hoofdzakelijk in de vorm van apps, neemt toe. Die evolutie is niet enkel een zaak van fintechs, want onder druk van de meestal kleine en flexibele spelers zijn ook de banken zich volop aan het aanpassen. Fintechs richten zich vooral tot consumenten, door de opmars van de smartphone en de groeiende digitalisering van bankzaken vormen zij immers een interessant segment dat bovendien goed is voor het grootste deel van de winst van de traditionele banken.

Deze studie probeert een overzicht te geven van de fintech scene in Frankrijk. Het land telt ongeveer een 150-tal fintech bedrijven. Belangrijk is ook om te weten hoe de Franse consumenten aankijken tegen fintechs want Frankrijk houdt er een aantal specifieke betaalinstrumenten en gewoontes op na. Hebben de Franse consumenten voldoende kennis van fintechproducten en hebben ze er vertrouwen in?

Ook is het ook belangrijk om weten hoe de Franse overheid omgaat met deze nieuwe spelers. Is er een beleid om deze sector te stimuleren? Met de recente oprichting van een loket gericht op start-ups in de financiële sector heeft Frankrijk alvast een signaal gegeven dat het een rol van betekenis wenst te spelen in deze snelgroeiende sector.

21 november 2016

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in