U bent hier

Marktstudie ‘Environment and Renewable Energy - Ireland’

De milieu- en hernieuwbare energiesector in Ierland zit in een steile leercurve. Wegens onvoldoende tijd en mogelijkheden om alle kennis lokaal te ontwikkelen, moet het land zich noodgedwongen toespitsen op ervaring uit andere landen. De sector wordt hierdoor gekenmerkt door een sterk internationaal karakter in de vorm van allianties met buitenlandse bedrijven.

Daarenboven zorgt Brexit ervoor dat Ierse bedrijven, die nu vaak hun goederen en diensten importeren uit het Verenigd Koninkrijk, op zoek gaan naar nieuwe leveranciers binnen de Europese Unie, om zo hun goederenstroom te optimaliseren.

De noodzakelijke focus op milieu en hernieuwbare energie, gecombineerd met de zoektocht van Ierse bedrijven naar nieuwe leveranciers, vormt een ideale combinatie voor onze ondernemingen om ‘nu’ de Ierse markt te betreden of verder te onderzoeken.

Dit marktoverzicht schetst een beeld van de milieu- en hernieuwbare energiesector in Ierland en is bedoeld als een handreiking naar geïnteresseerde Vlaamse bedrijven voor eventuele verdere marktprospectie.

4 februari 2020

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in